nieuws

Hypotheekadviseur HAC Vechtstreek failliet

Archief

De rechtbank in Zwolle heeft het faillissement uitgesproken over HAC Vechtstreek. De onderneming, eigendom van Willie Schottman en in minderheid van Mieke Oosterlaar, had enkele weken eerder de deuren al gesloten. Schottman wijst op de ingeklapte hypotheekmarkt als hoofdoorzaak.

Hypotheekadviseur HAC Vechtstreek failliet

HAC Vechtstreek ging in 2004 van start en werkte op enig moment met tien medewerkers en een eigen callcenter. Met de HAC 50+ Hypotheek en het Vermogens Optimaal Plan had het kantoor eigen labelproducten. Een deel van de vermogensopbouw voor aflossing van hypothecaire schulden werd daarbij belegd in Braziliaans teakhout.

Het kantoor werd hoofdsponsor van de lokale voetbalclub Hardenberg ’65, maar bleek onvoldoende buffer te hebben voor het wegvallen van hypotheekomzet en bonussen. Dit voorjaar was het personeelsbestand al tot vier geslonken. Schottman is vanuit Hardenberg nog wel actief met een administratiekantoor (voor bedrijfsfinancieringen en subsidiehulp) en werkt in Cuijk aan de start van een naamloze vennootschap Zorg en Innovatie.

Reageer op dit artikel