nieuws

Verbond: ‘FNV zet lezer op verkeerde been’

Archief

Het Verbond van Verzekeraars noemt het onderzoek van de FNV naar gedeeltelijk arbeidsongeschikten in het WGA-stelsel “een nuttige bijdrage aan de discussie over de (verdergaande) privatisering van de WGA”. Wel is het Verbond verbolgen over de noemer waaronder de bond het onderzoek heeft geplaatst.

Verbond: ‘FNV zet lezer op verkeerde been’

Het onderzoek concludeert onder meer dat verzekeraars na drie jaar nauwelijks meer investeren in re-integratie van een gedeeltelijk arbeidsongeschikte. "Het onderzoek van de FNV bevat interessante aanbevelingen en verbeterpunten. Het bevat tevens onderdelen die invulling geven aan de voorstellen die eerder werden gedaan door onder meer de SER en de Stichting van de Arbeid."
De titel 'Arbeidsongeschikten slecht af bij private verzekeraars' stemt het Verbond minder tevreden: "Die wijkt af van het breed gedeelde toekomstperspectief omtrent een privaat WGA-stelsel. Bovendien wordt deze conclusie op geen enkele manier door het onderliggende onderzoek gesteund en zet het een vluchtige lezer derhalve op het verkeerde been."
Zie ook: 'Arbeidsongeschikten slecht af bij verzekeraars'

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.