nieuws

‘Veel vraag naar leningen’

Archief

Volgens Geldshop.nl is de vraag naar persoonlijke leningen sterk toegenomen: het aantal aanvragen was in juli tweemaal zo hoog als in dezelfde maand vorig jaar.   "In die periode bestond bijna 18% van de aanvragen uit een persoonlijke lening, dit jaar is dat ruim 37%." Het aandeel van de aanvragen voor een doorlopend krediet is […]

Volgens Geldshop.nl is de vraag naar persoonlijke leningen sterk toegenomen: het aantal aanvragen was in juli tweemaal zo hoog als in dezelfde maand vorig jaar.
 
"In die periode bestond bijna 18% van de aanvragen uit een persoonlijke lening, dit jaar is dat ruim 37%." Het aandeel van de aanvragen voor een doorlopend krediet is gedaald van 82% naar 59%. Volgens de online kredietbemiddelaar, die voor twintig kredietverstrekkers werkt, is het totale aantal kredietaanvragen het afgelopen jaar gelijk gebleven, "tegen de markt in". Wel is het aantal afwijzingen gestegen; concrete cijfers over het aantal leningen dat is verstrekt, wil Geldshop niet geven.
 
Gemiddeld wil een aanvrager € 16.673 (18.580) lenen bij de Direct Wonen-dochter: 10% minder dan een jaar geleden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.