nieuws

Turks intermediairbedrijf Agea gaat failliet

Archief

De rechtbank in Den Bosch heeft het faillissement uitgesproken over Agea Verzekeringen en het aanverwante volmachtbedrijf Agea Assuradeuren. Er werkten bij het Eindhovense bedrijf van Mehmet Özdemir, dat zich primair richtte op Turkse klanten, nog tien mensen. Dat waren er twee jaar eerder nog vijftig.

Turks intermediairbedrijf Agea gaat failliet

Özdemir, die in 1996 zijn entree in de verzekeringsbranche maakte via RVS, ging in 2004 met Agea van start. Het assurantiebedrijf richtte zich specifiek op de Turkse gemeenschap in ons land en deed dat succesvol. In 2007 realiseerde Agea een provisieomzet van € 4,2 mln en werkten er vijftig mensen op vijf kantoren (in Eindhoven, Rotterdam, Breda, Tilburg en Amsterdam); nieuwe vestigingen in Oss, Venlo en Nijmegen stonden toen op de rol. Agea Assuradeuren had volmachten van Bovemij, London, Reaal en Unigarant.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.