nieuws

Stefa: ‘Politiek moet doorschieten AFM voorkomen’

Archief

“De uitlatingen van de AFM over de tophypotheken getuigen van paniekvoetbal.” Dat stelt tussenpersonenorganisatie Stefa in een reactie op de jongste voorstellen van de toezichthouder. “De AFM gaat voorbij aan kengetallen zoals de verhouding van het aantal woningbezitters ten opzichte van de totale hypotheeksom.”

Stefa: ‘Politiek moet doorschieten AFM voorkomen’

"Ook de demografische ontwikkelingen in combinatie met de schaarste van de grond plus de krapte op de woningmarkt, zullen steeds meer zorgen voor een solide basis om met geleend geld een huis te kopen. Dit al dan niet inclusief de bijkomende kosten", aldus Stefa.

Zij acht de AFM niet de aangewezen organisatie om vlijtig te zijn met voorstellen over de markt. "De taak van de waakhond is het toepassen van de wet eerder dan dit soort exercities als bezigheid te zien. Men mag signaleren en rapporteren zoals een goede toezichthouder betaamt. Het sturen van de markt onder het mom bescherming van de consument is een verantwoordelijkheid van de overheid dunkt ons. Opnieuw blijkt dat politiek Den Haag waakzaam moet blijven om te voorkomen dat de AFM doorschiet in haar rol."

 

Zie ook: AFM: hypotheek bij uitzondering hoger dan woningwaarde

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.