nieuws

Spiegelruiten-onderlinge stopt ermee

Archief

De Onderlinge Waarborgmaatschappij tot Verzekering van Spiegelruiten te Appingedam is per 1 juli ontbonden. De feitelijke opheffing zal medio oktober plaatsvinden. Dan is “na 122 jaren” een einde gekomen aan een van de oudste glasverzekeringsmaatschappijen van het land, aldus penningmeester Jaap Laning.

Reden voor de opheffing van de onderlinge: niemand van de 35 overgebleven leden was bereid het zittende bestuur af te lossen. "Hoewel we weinig leden hadden, hebben we financieel altijd goed gedraaid, omdat we voorzichtig waren", zegt Laning. "We hadden dus zeker bestaansrecht, maar niemand wilde het stokje van ons overnemen."
Dat ging het bestuur, waarvan de leden tussen de dertig en veertig jaar dienst hadden gedaan, opbreken en besloten werd met ingang van 1 juli tot opheffing over te gaan. Nadat aan alle financiële verplichtingen is voldaan, verwacht Laning dat er nog circa € 30.000 over is. Dat geld zal volgens de statuten op basis van de betaalde premies over de leden worden verdeeld.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.