nieuws

Rekenmodule voor kostprijsberekening dienstverlening

Archief

Bureau D&O heeft een hulpmiddel ontwikkeld voor het berekenen van de kostprijs van de dienstverlening aan particuliere schadeklanten. Hiermee kan een assurantiekantoor inzicht krijgen in de (gemiddelde) kostprijs per handeling, per klant en per verzekering.

Rekenmodule voor kostprijsberekening dienstverlening

Inzicht in de kostprijs is essentieel voor een assurantieondernemer bij het kiezen voor een beloningsmodel, aldus Bureau D&O. Of dat nu provisie, uurtarief, fixed fee of een abonnement is. Wat kost het behandelen van een schade? Wanneer is een particuliere schadeportefeuille rendabel? Kan het bezoek van een buitendienstfunctionaris aan een particuliere klant nog wel betaald worden? "Dit zijn vragen waar veel assurantiekantoren over moeten nadenken", stelt D&O. De cd 'Kostprijsberekening particuliere portefeuille' bevat een voorbeeldberekening gebaseerd op een gemiddeld assurantiekantoor en een rekenmodule om de specifieke gegevens van een individueel kantoor te kunnen berekenen. De cd kost € 45.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.