nieuws

Principeakkoord over nieuwe cao voor Achmea

Archief

Achmea en vier van de vijf vakorganisaties hebben een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor het concern, met circa 22.000 medewerkers de grootste werkgever in verzekeringsland. Alleen de vakorganisatie voor Artsen in Dienstverband (LAD) kan zich niet met het onderhandelingsresultaat verenigen.

Principeakkoord over nieuwe cao voor Achmea

De nieuwe cao kent een looptijd van 1 juni 2009 tot 1 juni 2010. De salarissen worden op 1 oktober verhoogd met 1%. De ingroeiregeling voor een eigen bijdrage in de pensioenpremie wordt met een jaar uitgesteld. Achmea zal verzoeken van medewerkers honoreren om studies te volgen in het kader van het verbeteren van hun inzetbaarheid. Ook wordt een virtueel loopbaan- en ontwikkelingscentrum opgezet en een Platform Sociale Innovatie, dat sturing geeft aan lopende en nieuwe initiatieven op dit gebied. Ten slotte wordt ook mantelzorg expliciet geregeld in de nieuwe cao. "Dit is voor het eerst in Nederland", aldus Achmea. De vakbonden zullen het onderhandelingsresultaat met een neutraal advies voorleggen aan hun leden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.