nieuws

Opleving fusies en overnames voorspeld

Archief

De overnameactiviteit in de verzekeringsbedrijfstak zal de komende twee, drie jaar snel toenemen, voorspelt PricewaterhouseCoopers (PwC) in een marktverkenning onder de titel ‘The day after tomorrow for insurance’. Volgens het accountants- en adviesbureau zijn er goede redenen voor zo’n consolidatie.

Opleving fusies en overnames voorspeld

Verzekeraars zullen zich gaan terugtrekken uit geografische markten en bepaalde activiteiten afbouwen, stelt PwC. "De aanstaande herschikking van de grootste marktpartijen, zal de marktaandelen en kansen voor achterblijvers sterk doen toenemen."

Vooral levensverzekeraars hebben het zwaar. "Zij hebben een scherpe daling te verwerken gekregen van de vraag naar spaar- en beleggingsproducten." PwC schrijft dit toe aan het geschonden vertrouwen, wat een bedreiging vormt voor de levensvatbaarheid van de sector. "Nu veel pensioen- en
beleggingsklanten te maken krijgen met een waardedaling in hun polis vragen sommigen zich onvermijdelijk af of de kosten wel legitiem waren en of het beleggingsrendement wel was gekoppeld aan het werkelijke risiconiveau."

Schadeverzekeringen zijn in de ogen van het adviesbureau "gezien het beschermingskarakter doorgaans minder gevoelig voor economische omstandigheden". Toch zijn de gevolgen van de recessie ook hier merkbaar, door een toename van fraude en het aantal claims. PwC verwacht een aanscherping van de acceptatieprocedures en hogere premies.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.