nieuws

Omvorming milieupool doet premie-inkomen VAN dalen

Archief

De Verenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN) hebben vorig jaar een totaal bruto premie-inkomen geboekt van € 22,9 (30,9) mln. De belangrijkste oorzaak van deze terugval is gelegen in het staken van herverzekeringsactiviteiten voor de Nederlandse Milieupool (NMP), aldus de directie in het jaarverslag.

Omvorming milieupool doet premie-inkomen VAN dalen

Vorig jaar is de NMP oude stijl omgevormd tot een combinatie van herverzekeraar voor een deel van de markt (NMP II) en de instelling van het Kenniscentrum Milieuverzekeringen. De ontwikkelingen rond de NMP hadden overigens geen effect op het totale netto premie-inkomen van de VAN, dat met 2% terugliep tot € 15,4 (15,6) mln. Het technisch resultaat bleef gelijk op € 5,3 mln. De gevolgen van de kredietcrisis zijn vorig jaar voor de VAN relatief beperkt gebleven, al leverden de beleggingen een min van € 1,8 (2007: +1,2) mln op; dit negatieve resultaat werd geheel veroorzaakt door de koersval op aandelen (€ 3,5 mln). Er resulteerde uiteindelijk een nettowinst van € 3,2 (4,6) mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.