nieuws

ING stopt per direct met Formule 1

Archief

ING heeft met onmiddellijke ingang zijn sponsorovereenkomst met het Formule 1-team van Renault beëindigd. Het besluit volgt op de uitspraak van de Internationale Automobielfederatie FIA om het raceteam voorwaardelijk voor twee jaar te schorsen. De reden daarvoor is dat teambaas Flavio Briatore coureur Nelson Piquet opdracht heeft gegeven tijdens een race expres een ongeluk te veroorzaken, opdat ploegmaat Fernando Alonso de race kon winnen.

ING stopt per direct met Formule 1

ING zegt "diep teleurgesteld" te zijn in de gebeurtenissen, "vooral in het licht van het verder succesvolle sponsorschap". ING maakte in februari echter al bekend aan het einde van dit seizoen uit de Formule 1 te stappen. De bankverzekeraar sponsorde het Renault-team drie jaar achtereen. Jaarlijks zouden daarmee tientallen miljoenen euro's gemoeid zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.