nieuws

FBTO komt met verzekering voor digitale bestanden

Archief

Achmea-dochter FBTO heeft een ‘digitale inboedelverzekering’ ontwikkeld, die het verlies dekt van bestanden op privé-computers.

 

"Nederlanders beschermen hun digitale bestanden op de privé computer niet of nauwelijks tegen verlies", concludeert de maatschappij na onderzoek onder 1.200 consumenten.

 

Bestanden als foto’s en mail kunnen bij FBTO worden opgeslagen in een persoonlijke digitale box. Die kan met een code worden geopend bij schade door brand, diefstal, waterschade, een computervirus of een systeemcrash. Hoewel driekwart van de ondervraagde consumenten wel eens een back-up maakt van zijn gegevens, blijft het gevaar van verlies bestaan, aldus FBTO. "Opslagsystemen zoals een portable harde schijf, usb-stick of dvd zijn niet meer te raadplegen op het moment dat een brand een woning verwoest. Dit biedt dus geen echte zekerheid." Foto’s worden beschouwd als de bestanden met de meeste emotionele waarde. Ongeveer de helft van de respondenten zou het prettig vinden als het beschermen van computerbestanden onderdeel zou uitmaken van hun inboedelverzekering.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.