nieuws

Failliet Hypotheekpad leende miljoenen van klanten

Archief

De Rotterdamse rechtbank heeft het faillissement uitgesproken over Hypotheekpad. Het plaatselijke intermediairbedrijf had een eigen callcenter in Enschede; een piramideachtige constructie waarbij geld van klanten werd geleend, heeft het kantoor van eigenaar Perry van den Akker uiteindelijk de kop gekost.

Failliet Hypotheekpad leende miljoenen van klanten

Volgens curator Borsboom waren er ten tijde van het faillissement nog enkele van de tien medewerkers actief voor Hypotheekpad. Zij hebben wegens achterstallige salarisbetalingen de faillissementsaanvraag ingediend. "De belangrijkste schuldeisers zijn enkele tientallen klanten die hun hypotheek hebben overgesloten en daarbij vrijkomende bedragen in beheer hebben gegeven aan Hypotheekpad. Die gelden zijn niet apart gezet, maar in de bedrijfsvoering gestopt", aldus Borsboom. "Het gaat om enkele miljoenen. Met nieuwe leningen werden verplichtingen aan bestaande klanten voldaan in de veronderstelling dat de weg naar grote groei was ingeslagen." Die groei bleef echter uit.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.