nieuws

AXA Art schrapt alarmclausules

Archief

AXA Art heeft besloten om per 1 september de zogenaamde alarmclausules bij Art Plus- en Classics-polissen voor een belangrijk deel te laten vervallen. Concreet betekent dit dat er voortaan ook dekking is tegen diefstal van kunstwerken als verzekerden hun (verplichte) alarminstallatie niet hebben ingeschakeld.

AXA Art schrapt alarmclausules

De verwijdering van de alarmclausules geldt tot een verzekerde som van maximaal € 1 mln. Boven dit bedrag zal AXA Art van geval tot geval beslissen of de alarmclausule ook kan worden geschrapt. Dat is dan mede afhankelijk van andere genomen beveiligingsmaatregelen. "Alhoewel wij wel degelijk onze relaties blijven adviseren om het alarmsysteem te gebruiken, zijn wij van mening dat óók indien het alarm staat uitgeschakeld, er dekking op de polis aanwezig is", aldus directeur Ewout Braggaar. Daarbij denkt de kunstverzekeraar bijvoorbeeld aan situaties waarbij een verzekerde even is gaan koffiedrinken bij de buren en het alarm is vergeten te activeren. "Wij vinden het belangrijk om vertrouwen te hebben in de moraliteit van onze verzekerden", zegt Braggaar, "maar de eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat onze concurrenten hetzelfde hebben gedaan."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.