nieuws

Autotrust en Unigarant bieden aanvullende garantie op auto’s

Archief

Autotrust in Assen, die zich heeft toegelegd op garantieverzekeringen, heeft in samenwerking met Unigarant (risicodrager) een garantieverzekering voor auto’s ontwikkeld. De polis kan online worden gesloten als de verplichte fabrieksgarantie van twee jaar is afgelopen. 

Autotrust en Unigarant bieden aanvullende garantie op auto’s

Deze Verlengde Fabrieksgarantie, een verzekering tegen het onverwacht stuk gaan van een auto, is bestemd voor auto's die jonger zijn dan vier jaar en minder dan 100.000 km op de teller hebben. Volgens Autotrust-directeur Gerben van Dam is hiermee een einde gekomen aan het monopolie dat dealers en importeurs hadden op het verlengen van de garantie op auto's: "In tegenstelling tot bijvoorbeeld Engeland, zat de markt voor garanties in Nederland potdicht", zegt hij. "De klant had geen keuzevrijheid en dat zag je terug in ongunstige polisvoorwaarden, zoals een beperkte dekking en verplichte dure servicebeurten bij de dealer." Met de Verlengde Fabrieksgarantie zegt Autotrust zich te kunnen onderscheiden door een betere dekking (geen uitsluitingen op basis van slijtage, bijvoorbeeld) en meer keuzevrijheid (een lagere dekking voor een lagere premie is mogelijk). De claimsafhandeling en eventuele keuringen zijn uitbesteed aan Dekra.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.