nieuws

Algemene Zeeuwse wordt De Zeeuwse

Archief

Om het Zeeuwse karakter meer te accentueren heeft Algemene Zeeuwse een naamswijziging ondergaan. De in Middelburg zetelende schadeverzekeraar, een volle dochter van De Goudse, gaat voortaan door het leven als De Zeeuwse.

Algemene Zeeuwse wordt De Zeeuwse

De nieuwe naam en huisstijl zijn woensdagavond aan de met de maatschappij samenwerkende tussenpersonen gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen, voorafgaand aan een voorstelling van de film 'De Storm'.

In het logo van de verzekeraar heeft het dijkje (in de vorm van een A) plaatsgemaakt voor een schelp. "Het woord 'Algemene' is bewust weggelaten uit de naam om aan te geven dat het gaat om een bijzondere regionale verzekeraar met een duidelijk Zeeuws karakter", zo luidt de motivatie. Aan de bedrijfsnaam wordt voortaan het motto 'De oplossing dichtbij' gekoppeld.

De schadeverzekeraar, die in november 70 jaar bestaat, behaalde vorig jaar een winst van bijna € 1 mln op een premieomzet van € 19 mln. Er werken in Middelburg ruim dertig mensen voor De Zeeuwse.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.