nieuws

VVAA stak MediRisk vorig jaar helpende hand toe

Archief

MediRisk, de onderlinge waarborgmaatschappij die de medische aansprakelijkheid van ziekenhuizen verzekert, heeft in 2008 externe versterking nodig gehad van het eigen vermogen.   MediRisk deed daartoe een beroep op VVAA. Die zag het eigen vermogen weliswaar afnemen tot € 148 (153) mln, maar behield een ruime solvabiliteitsmarge van circa 280%.   Op de winst- en verliesrekening […]

MediRisk, de onderlinge waarborgmaatschappij die de medische aansprakelijkheid van ziekenhuizen verzekert, heeft in 2008 externe versterking nodig gehad van het eigen vermogen.
 
MediRisk deed daartoe een beroep op VVAA. Die zag het eigen vermogen weliswaar afnemen tot € 148 (153) mln, maar behield een ruime solvabiliteitsmarge van circa 280%.
 
Op de winst- en verliesrekening van VVAA behield het winstcijfer een zwarte kleur: € 1,5 (11,2) mln. De premie-inkomsten voor verzekeringen bleven gelijk op afgerond € 157 mln. Het aandeel levenpremies hierin daalde met € 2 mln tot € 86 mln, dat van de schadepremies steeg navenant tot € 70 mln.
 
Het bedrijf claimt de grootste intermediair in Nederland te zijn op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Met Movir en Reaal werd overeengekomen dat VVAA tevens als herverzekeraar optreedt voor de door haar gesloten aov's. Het financieel adviesbureau van VVAA realiseerde uit assurantiebemiddeling een omzet van € 12,9 (13,2) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.