nieuws

Verlies voor Conservatrix en Nuvema in 2008

Archief

Levensverzekeraar Conservatrix en natura-uitvaartverzekeraar Nuvema hebben vorig jaar beide verlies geleden. De overkoepelende Conservatrix Groep kwam daardoor bij een totale premieomzet van € 40,8 mln tot een negatief jaarresultaat van € 3,8 mln. Naast de beleggingen zorgde de ontwikkeling van een nieuw automatiseringssysteem (kosten € 1,7 mln) voor de min.

Verlies voor Conservatrix en Nuvema in 2008

Die min komt op het conto van de levensverzekeraar. Conservatrix zag een marginaal verlies van € 67.000 over 2007 vorig jaar oplopen tot € -3,1 mln. De premieomzet bleef stabiel op € 23,6 mln. Onlangs maakte Conservatrix overigens bekend dat die premieomzet in de eerste helft van 2009 juist met ruim 60% is gestegen.
Nuvema realiseerde vorig jaar een groei van 18% in de premieomzet tot € 16,8 mln. Bij de uitvaartverzekeraar veranderde een winst van € 0,75 mln in een verlies van € 0,55 mln.
In Baarn werken 143 mensen met een vast dienstverband voor Conservatrix Groep, eigendom van de familie Henny.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.