nieuws

Verkoop levenpolissen daalt snel bij Aegon Nederland

Archief

Schadebedrijf

De brutopremieomzet van Aegon Nederland liep in het tweede kwartaal terug tot € 610 (733) mln. De daling komt voor rekening van het levenbedrijf, waar de premie-inkomsten met bijna een kwart afnamen tot € 442 (570) mln. De premies uit schadeverzekeringen bleven stabiel op € 128 (129) mln. De omzet uit inkomensverzekeringen steeg tot € 40 (34) mln. De verhouding schade én kosten versus premie-inkomsten liep bij de schade- en inkomensverzekeringen op van 89% naar 94%.
 
Onderaan de streep noteerde Aegon Nederland een bescheiden winst van € 4 (5) mln; in het eerste kwartaal was dit nettoresultaat nog € -41 mln.
 
Wereldwijd kwam Aegon tot een verlies van € 161 mln. De verzekeraar wil voor € 1 mld aan nieuwe aandelen uitgeven, teneinde een deel van het van de Nederlandse staat verkregen geld (€ 3 mld) nog dit jaar terug te betalen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.