nieuws

Reaal: keuringsgrens aov naar € 100.000

Archief

Reaal heeft maandag de keuringsgrens voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen verhoogd naar € 100.000. Onder dat bedrag worden de aov-aanvragen telefonisch beoordeeld, waardoor de doorlooptijd aanzienlijk korter is.

"Reaal is de enige verzekeraar die de keuringsgrens op € 100.000 heeft gesteld", meldt de SNS-dochter. Dat zal best kloppen, maar Avéro en De Goudse hebben evenwel vorig jaar laten weten geen keuringsgrenzen meer te voeren die afhankelijk zijn van het te verzekeren bedrag. Bij Avéro vindt acceptatie plaats op basis van een telefonische gezondsheidsverklaring.
Deze snellere werkwijze wordt voortaan ook toegepast bij Reaal. "In een telefonisch acceptatiegesprek wordt door een acceptant en een medisch adviseur doorgevraagd op de antwoorden die de klant heeft gegeven op het aanvraagformulier en de gezondheidsverklaring. Mede op basis van dit telefoongesprek vindt de beoordeling van de aanvraag plaats", aldus Reaal.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.