nieuws

Opnieuw kantoor Huis & Hypotheek failliet

Archief

De rechtbank in ‘s-Hertogenbosch heeft vrijdag het faillissement uitgesproken over de vennootschappen P. de Ruiter Beheer, P. de Ruiter Assurantiën en P. de Ruiter Hypotheken. De laatste was franchisenemer van Huis & Hypotheek. Met het bankroet van de vestiging Eindhoven heeft Huis & Hypotheek nu in één jaar tijd zes franchisekantoren in een faillissement zien eindigen.

Opnieuw kantoor Huis & Hypotheek failliet

"We waren al overeengekomen afscheid van elkaar te nemen", zegt Huis & Hypotheek-directeur René Nagelhout over franchisenemer Peter de Ruiter. Hij meent dat andere franchiseketens vanuit de centrale organisatie meer kunnen bijsturen dan Huis & Hypotheek kan. "Bij ons is alles van de ondernemer zelf." Dat zou verklaren waarom de keten veel meer faillissementen laat noteren dan andere ketens. De Ruiter valt hem daarin bij: "Dit heeft zeker niet aan Huis & Hypotheek gelegen."
Volgens De Ruiter is de omzet door de magere hypotheekmarkt te ver teruggevallen. "Hier in Eindhoven staan inmiddels 2.300 woningen te koop; er is nagenoeg geen handel." Zijn 1.800 klanten tellende schadeportefeuille van Fimaro had De Ruiter begin dit jaar verkocht aan Geld & Woning Verzekeringen in Eindhoven. Door het faillissement verliezen twee mensen hun baan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.