nieuws

Obvion betaalt deel renteopslag terug

Archief

Obvion gaat klanten compenseren van wie per 1 november vorig jaar de opslag op de variabele rente is verhoogd. De Rabo-dochter doet dat na een aanbeveling van Ombudsman Wabeke.

Obvion betaalt deel renteopslag terug

De geldgever kan volgens hypotheekvoorwaarden die sinds 1 november 2004 gelden, periodiek de opslag op de variabele rente wijzigen; eind vorig jaar is die verhoogd van 0,65% naar 1,35%. Klanten die al voor november 2004 een hypotheek hadden, maar hun hypotheek hebben gewijzigd, worden nu tegemoetgekomen. "Alhoewel het doorvoeren van de verhoging van de opslag volgens ons volledig rechtsgeldig is, vinden wij het niettemin redelijk deze specifieke klantengroep tegemoet te komen." Reden daarvoor is dat Obvion en Wabeke vinden dat de betreffende klanten zich mogelijk minder bewust waren van de consequentie die een wijziging kon hebben.
Klanten die na 1 november 2004 hun hypotheek met maximaal 20% hebben verhoogd of hebben omgezet, krijgen de verhoging van de opslag volledig gecompenseerd. Is de hypotheek met meer dan 20% verhoogd, dan wordt 50% gecompenseerd. Wie na de bewuste datum een lening heeft gesloten, wordt niet gecompenseerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.