nieuws

Nefeb ergert zich aan Scire

Archief

De Nederlandse Federatie van Employee Benefits-adviseurs (Nefeb) heeft een brief gestuurd aan verzekeraars en serviceproviders, waarin wordt ‘gewaarschuwd’ voor Scire, onderdeel van opleidingsinstituut Avans+.

Scire is een eigen register voor EB-adviseurs gestart, "waarin iedereen zich zomaar in kan schrijven zonder te voldoen aan enige normering". "Wij hebben de samenwerking met deze commerciële organisatie begin dit jaar direct beëindigd toen wij constateerden dat zij na herhaalde verzoeken, weigerden te voldoen aan de Nefeb-normen en de daarbij behorende kwaliteit", aldus voorzitter Gary Damen.
De federatie heeft Scire aansprakelijk gesteld voor het overtreden van privacyregels, omdat Nefeb-leden zouden zijn benaderd om meer klanten te werven. "Wij betreuren het feit dat deze organisatie louter om financiële en commerciële redenen de markt betreedt."
Het Nefeb-register telt circa 140 adviseurs; in het register van Scire staan nu 36 EB-adviseurs ingeschreven.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.