nieuws

Minder ‘menselijke’ ruitschade

Archief

In het eerste halfjaar is het aantal autoruitschades als gevolg van inbraak en vandalisme afgenomen, zo komt naar voren uit de statistieken van Carglass.

 

Ruitschade door inbraak daalde met 20% in vergelijking met de eerste helft van 2008, schade als gevolg van vandalisme met 11%.

 

Carglass onderstreept overigens eerdere berichten van andere ruitspecialisten dat de vorstschade aan de wegen een enorme toename van kapotte autoruiten heeft veroorzaakt. Carglass verwacht deze zomer een toename van het aantal doorgescheurde ruiten als gevolg van onontdekte sterretjes die zijn ontstaan in de winterperiode.

 

Naar schatting zijn er in januari door de extreme weersomstandigheden circa tienduizend gaten in het Nederlandse wegennet ontstaan. In de eerste zes maanden van 2009 registreerde Carglass daardoor 29% meer autoruitschade door opspringende steentjes.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.