nieuws

Inleg levensloop en spaarloon 7% gedaald

Archief

Het Verbond van Verzekeraars en het CBS melden dat werknemers vorig jaar € 783 mln hebben ingelegd op hun levenslooprekening of -verzekering.   Dat is ruim 7% minder dan een jaar eerder toen € 844 mln werd ingelegd. Gemiddeld werd voor de levensloop € 2.900 gespaard.   Tegenover de inleg stond vorig jaar een opname van € 113 mln […]

Het Verbond van Verzekeraars en het CBS melden dat werknemers vorig jaar € 783 mln hebben ingelegd op hun levenslooprekening of -verzekering.
 
Dat is ruim 7% minder dan een jaar eerder toen € 844 mln werd ingelegd. Gemiddeld werd voor de levensloop € 2.900 gespaard.
 
Tegenover de inleg stond vorig jaar een opname van € 113 mln voor ouderschapsverlof, zorgverlof of een sabbatical leave. De totale omvang van het tegoed op levenslooprekeningen en -verzekeringen groeide tot € 2,5 mld.
 
Op spaarloonrekeningen werd ruim € 1 mld ingelegd, ook weer 7% minder dan in 2007. De gemiddelde inleg per spaarloonrekening kwam uit op € 313. Daarnaast kwam € 275 mln aan spaargeld vrij en werd € 286 mln gedeblokkeerd. Eind 2008 bedroeg het totale spaarloontegoed € 3,5 mld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.