nieuws

Handel in klantafspraken vrijgesteld van btw

Archief

De Belastingdienst heeft enkele leveranciers van leads en klantafspraken vrijstelling verleend van de betaling van btw. Deze beslissing vloeit voort uit de WFT-vergunning die tegenwoordig verplicht is voor leadgeneratoren die adressen en andere klantgegevens verstrekken.

Handel in klantafspraken vrijgesteld van btw

Na dit besluit heeft het bedrijf AfsprakenManager.nl zijn financiële systeem aangepast, zodat nu ook btw-loze transacties verwerkt kunnen worden. Inmiddels doet de eerste leverancier van leads dit, het bedrijf Business Guidance Consultancy. "Voor de tussenpersoon pakt dit gunstig uit. Voorheen betaalde die 19% btw over de geleverde lead, maar kon dit bij de Belastingdienst niet terugvorderen, omdat zij zelf vrijgesteld zijn van btw-heffing", aldus Joost van der Laan van AfsprakenManager.
Zijn bedrijf berekent nu een extra marge van 10% plus btw door aan de afsprakenbureaus die leads aanleveren op de marktplaats. "Dat zijn natuurlijk marginale bedragen. We hebben het dan over € 4 tot € 6 euro per lead."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.