nieuws

Halvering grote brandschades

Archief

De schade door grote branden (met meer dan € 1 mln schade) was voor verzekeraars in de eerste helft van dit jaar een meevaller: € 177 mln.   Dat is aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar (€ 316 mln) en in 2007 (€ 211 mln), zo blijkt uit een inventarisatie door het Verbond van Verzekeraars. […]

De schade door grote branden (met meer dan € 1 mln schade) was voor verzekeraars in de eerste helft van dit jaar een meevaller: € 177 mln.
 
Dat is aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar (€ 316 mln) en in 2007 (€ 211 mln), zo blijkt uit een inventarisatie door het Verbond van Verzekeraars. Het aantal miljoenenbranden steeg volgens het Verbond in dezelfde periode echter van 49 naar 52, tegenover 44 in 2007.
 
De ervaring leert dat grote branden meestal in de Randstad plaatsvinden, maar in de eerste helft van dit jaar was Noord-Brabant met tien grote branden koploper, gevolgd door Zuid-Holland (acht) en Gelderland en Groningen (ieder zeven). Zeeland, Friesland en Utrecht noteerden de minste branden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.