nieuws

Bankgarantiesysteem Nationale Waarborg bij DAK

Archief

Intermediairscollectief DAK heeft voor de circa 1.450 aangesloten kantoren een volmacht voor de bankgarantieservice van Nationale Waarborg ontvangen. De volmacht is verleend voor het zogeheten BorgonLine systeem; volgens DAK het enige door de Koninklijke Notariële Broederschap geautoriseerde systeem voor het verzenden van bankgaranties dat verbonden is aan Notarisnet.

Bankgarantiesysteem Nationale Waarborg bij DAK

De bankgarantieservice van DAK beoordeelt de aanvraag binnen 24 uur, waarna deze via Notarisnet aan de notaris wordt aangeboden. De garantie is voor bestaande bouw maximaal 13 maanden geldig en voor nieuwbouw 24 maanden. DAK-leden ontvangen een vast bedrag  per gestelde bankgarantie. Naast de reguliere bankgarantie biedt DAK's bankgarantieservice ook de losse overlijdensrisicoverzekering en de Verzekerde bankgarantie. Kantoren kunnen daarnaast ook een startersbankgarantie aanvragen, die ontwikkeld is in samenwerking met Koophuissubsidie.nl. 
Foto v.l.n.r. Dick Hoving (productcoördinator hypotheken DAK), Tim Rijvers (directeur DAK) en Rinske den Heijer(accountmanager Nationale Waarborg). 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.