nieuws

Aegon: ‘Acceptatiebeleid hypotheken wel strikt’

Archief

“Aegon is van mening dat zij al jaren strikt is in haar acceptatiebeleid en zeer goede dossiers heeft van haar klanten.” Met die woorden reageert de verzekeraar op een item in het NOS Journaal van dinsdag. Daarin werd, onderbouwd door een onderzoek van IG&H, gesteld dat Aegon slordig is geweest bij het toekennen van hypotheken.

Aegon: ‘Acceptatiebeleid hypotheken wel strikt’

Volgens IG&H betreft 1,9% van de executies Aegon-klanten en is dat aandeel bovengemiddeld. Aegon stelt dat IG&H verkeerde conclusies heeft getrokken en tracht die stelling met cijfers te onderbouwen. "Ons marktaandeel hypotheken is de laatste jaren sterk gegroeid: 2,36% in 2007, 3,3% in 2008 en 5,6% in 2009. En de meeste executies vinden plaats in de eerste vier jaar van de looptijd van een hypotheek."
De verzekeraar stelt verder dat het Waarborgsfonds Eigen Woningen vorig jaar 78% van de door Aegon ingediende claims heeft gehonoreerd. Volgens NHG-directeur Karel Schiffer wordt gemiddeld 41% van de claims afgewezen, tegenover dus 22% van de claims van Aegon. NHG zou tevens aangeven dat Aegon ten opzichte van het marktaandeel (bij NHG 12,8%) juist minder claims indient.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.