nieuws

Zorg en Zekerheid boert goed

Archief

De Leidse verzekeraar Zorg en Zekerheid heeft het jaar 2008 afgesloten met een positief resultaat van _ 7,7 (3,7) mln. Het technisch resultaat van de zorgverzekeraar kwam uit op _ 13,2 (4,7) mln.

 

Weliswaar moest ook Zorg en Zekerheid, net als de andere zorgverzekeraars, een verlies op de beleggingsresultaten van _ -16,9 mln voor zijn rekening nemen, maar wist desondanks het resultaat met _ 4 mln te verbeteren. Het aantal verzekerden nam met ruim 9.000 toe en kwam op 380.000. Volgens het eigen jaarverslag heeft Zorg en Zekerheid daarmee een marktaandeel van 2,27% (2,23%).

 

Het aantal in collectiviteiten ondergebrachte verzekerden kwam iets uit boven het landelijk gemiddelde en steeg van 59% naar 63%, mede doordat de Universiteit Leiden klant werd. Het landelijk gemiddelde is 62%.

 

De Leidse zorgverzekeraar heeft een solvabiliteitsratio van 169%. De vereiste solvabiliteit bedraagt _ 67,6 mln, aanwezig is _ 114,6 mln.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.