nieuws

Verbond tevreden met kabinetsbesluit BGFO

Archief

Het Verbond van Verzekeraars is blij dat met de beslissing van het kabinet om de regels van het Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (BGFO) uit te breiden naar (woon-)lasten- en uitvaartverzekeringen.

 

Volgens de verzekeraars betekent dat "een uitbreiding van de al bestaande spelregels die erop gericht zijn de consument meer zicht te geven in de dienstverlening door, en beloning van, tussenpersonen".

 

"Volledige helderheid over wat een adviseur voor zijn klant doet, hoeveel dat kost en wie de rekening betaalt, biedt de consument de beste garantie op goed en onafhankelijk advies", vindt directeur Richard Weurding van het Verbond.

 

‘Onmisbare stap’

Volgens hem sluit BGFO II "naadloos aan bij het vernieuwingsproces waarmee verzekeraars volop bezig zijn". Het Verbond van Verzekeraars zegt zich al eerder te hebben uitgesproken voor een algeheel verbod op bonusprovisies, kwaliteitsbonussen en schap- of distributievergoedingen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.