nieuws

Unirobe Meeùs duikt in 2008 weer in het rood

Archief

Unirobe Meeùs Groep is na een kleine winst in 2007 (€ 2,4 mln) vorig jaar opnieuw in de rode cijfers gedoken. Het bedrijfsresultaat halveerde ruimschoots tot € 20 (48) mln, waardoor de hoge afschrijvingen op overgenomen intermediairbedrijven tot een verlies van € 9,3 mln hebben geleid. Het intermediairbedrijf van Aegon is desalniettemin positief gestemd over de assurantiebemiddelingstak en verwacht dit jaar weer winstgevend te zijn.

Unirobe Meeùs duikt in 2008 weer in het rood

De omzet van Unirobe Meeùs Groep nam in 2008 af tot € 276 (284) mln. Het bedrijf wijst met de vinger vooral naar de makelaardijtak (verkocht aan Rotero Groep) en het daarmee verbonden hypotheekonderdeel (afscheid van label Alpha Hypotheken). "De verzekeringsactiviteiten presteerden naar tevredenheid in een krimpende markt", zegt Unirobe Meeùs. De omzet uit assurantiebemiddeling nam licht toe tot € 222,4 (220,6) mln. Die omzet kreeg in 2008 onder meer injecties door overnames van Aecum, Schoeman Assuradeuren, Westerink, Hemelaar & Neele en de lopende CNV-portefeuille.
"Groei middels acquisities blijft, naast autonome groei, deel uitmaken van de strategie." Voor het lopende jaar constateert de Aegon-dochter voorts druk op de marges in assurantiën als gevolg van de door de economische crisis krimpende markt. Toch hebben de resultaten binnen assurantiën "voldoende potentie om tegenvallers van de makelaardij in het bedrijfsresultaat op te vangen".

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.