nieuws

Rombouts verkoopt ook uitvaartverzekeraar Securitas

Archief

Ton Rombouts, meerderheidsaandeelhouder van intermediairbedrijf SAA Nederland, heeft de portefeuille van uitvaartverzekeraar Securitas verkocht aan Nuvema. “We keren terug naar onze kernactiviteit assurantiebemiddeling”, is zijn verklaring. Vorige week werd bekend dat glasverzekeraar Securitas is verkocht aan Samenwerking Glasverzekering.

Rombouts verkoopt ook uitvaartverzekeraar Securitas

Bij Securitas hadden circa 4.500 mensen een uitvaartverzekering lopen. Het verzekerde kapitaal dat daarmee is gemoeid, is € 30 mln groot. "Dat is allemaal niet zo spannend", relativeert Rombouts. "Maar des te kleiner zo'n portefeuille, des te meer werk en kosten je daar relatief aan hebt, onder meer door de strengere regels op het gebied van toezicht en verslaglegging."
Nuvema, onderdeel van Conservatrix, heeft ruim € 350 mln aan verzekerd kapitaal, behorend bij zo'n 150.000 uitvaartverzekeringen. De premieomzet ligt op € 14 mln.
De portefeuille van glasverzekeraar Securitas van 1898 was goed voor een premieomzet van zo'n € 3,2 mln. Samenwerking Glas heeft daarmee Midglas als marktleider afgelost.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.