nieuws

Particulier goedkoper uit met verzekering

Archief

Voor een gangbaar pakket van schadeverzekeringen was de consument vorig jaar iets goedkoper uit dan in 2007. Gemiddeld werd voor zo’n pakket (personenauto WA/cascoverzekering, inboedel en avp) € 689 (693) premie betaald. Dat staat in de nieuwe editie van Verzekerd van Cijfers, een jaarlijkse uitgave van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS), onderdeel van het Verbond van Verzekeraars.

Particulier goedkoper uit met verzekering

Vorig jaar is het aantal huishoudens met een rechtsbijstandverzekering gestegen tot 2.212.000, een stijging van 80.000 in vergelijking met 2007. Bij mensen met een hoog inkomen is de rechtsbijstandpolis het populairst, aldus het CVS. Zo heeft ruim 60% van de huishoudens met een netto gezinsinkomen van meer dan € 3.000 een dergelijke polis; bij huishoudens met een inkomen tussen de € 1.000 en € 1.500 is dat iets meer dan 28%.
Opmerkelijk zijn de regionale verschillen. In het zuiden van het land beschikt bijna 55% over een rechtsbijstandpolis, in Noord-Nederland is dat maar 41%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.