nieuws

ONVZ gaat zorgportefeuille PNO beheren

Archief

De zorgverzekeraars ONVZ (Houten) en PNO Ziektekosten (Hilversum) hebben de intentie tot een nauwe samenwerking per 1 januari 2010 uitgesproken. ONVZ wordt dan risicodrager van de zorgportefeuille van PNO (24.000 verzekerden) en verantwoordelijk voor de uitvoering.

ONVZ gaat zorgportefeuille PNO beheren

PNO had al eerder aangegeven een partner te zoeken. "De match op het gebied van kwaliteit heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om voor ONVZ te kiezen. Hiermee kunnen wij de trend tot groei voor de toekomst voortzetten", stelt PNO-directeur Leo Witkamp.
Ook ONVZ-voorman Erno Kleijnenberg is content met de samenwerking. "Het klantenbestand van PNO sluit uitstekend aan bij onze doelgroep en het profiel van onze leden. Daarnaast biedt deze samenwerking ons schaalvergroting." PNO Ziektekosten verzorgt een collectieve ziektekostenregeling voor werknemers in de (omroep)media. Over 2007 verslechterde het resultaat van PNO tot € -1,6 (-0,6) mln. Het technisch resultaat kwam uit op € -1,55 (-0,83) mln. De brutopremieomzet nam over 2007 toe en kwam uit op € 44,5 mln, waarvan voor eigen rekening € 42,8 mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.