nieuws

Legal verlaagt weer risicopremies

Archief

Legal & General heeft begin deze maand – nog geen twee maanden na de vorige premieverlaging – de overlijdensrisicotarieven naar eigen zeggen sterk naar beneden bijgesteld.

 

De scherpe concurrentie is de belangrijkste beweegreden. Volgens de Hilversumse maatschappij kan de verlaging oplopen tot meer dan 30%. "Die komt het meest voor bij de hogere bedragen." De vorige premieaanpassing leverde voor het Lifestyle-tarief (inkomen vanaf _ 50.000) tot 17% premievoordeel op, maar gold niet voor zogeheten Preferred Life-klanten met een bovengemiddelde gezondheid. Die laatste categorie is nu wel in de tariefdaling meegenomen. "Deze verlaging brengt ons weer aan de top." Aan een 30-jarige niet-roker berekent Legal voor een verzekerd bedrag van _ 250.001 bij een gelijkblijvende premie _ 33 per maand, _ 3 minder dan Zwitserleven.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.