nieuws

Hogere NHG alleen bij aankoop woning

Archief

De tijdelijke verhoging van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) van € 265.000 naar € 350.000 is uitsluitend van toepassing bij de koop van een woning. Dat heeft minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie afgesproken met het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW).

Hogere NHG alleen bij aankoop woning

Met de hogere kostengrens die op 1 juli van kracht werd, komen meer mensen in aanmerking voor een hypotheek onder de NHG. Het kabinet gaat ervan uit dat dit een positief effect heeft op de stagnerende woningmarkt, omdat aspirantkopers onder de NHG-regels naar verwachting gemakkelijker een lening zullen krijgen van de banken. De NHG blijft met de nieuwe regels ook openstaan voor het oversluiten naar een hogere hypotheek wegens woningverbetering, maar daarvoor blijft wel de oude kostengrens van € 265.000 gelden, omdat de verhoging van het NHG-plafond exclusief bedoeld is voor het stimuleren van de woningmarkt. De tijdelijke verhoging van de NHG geldt tot 1 januari 2011.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.