nieuws

Hogere bodem in avp’s volmachten Avéro

Archief

Avéro Achmea heeft besloten dat alle avp’s die via volmachten lopen een verzekerd bedrag van minimaal € 1 mln moeten hebben. Bestaande polissen met een lager bedrag worden per 1 september aangepast. Tot aan de eerstkomende premievervaldatum is er geen extra premie verschuldigd; daarna komt er € 5 bij.

Hogere bodem in avp’s volmachten Avéro

Uit portefeuilleanalyses is Avéro gebleken dat veel particuliere relaties nog een avp hebben met een verzekerd bedrag van minder dan € 1 mln. In de laatste jaren zijn diverse dossiers behandeld "waarbij de claim de verzekerde som raakte". Daarom vindt Avéro het uit het oogpunt van de zorgplicht absoluut wenselijk dat dit bedrag minimaal € 1 mln wordt.
Avéro heeft gevolmachtigden laten weten dat deze verhoging per 1 september als een 'en bloc maatregel' wordt opgelegd in de 100%-volmachttekening. Als er sprake is van een avp-pool, doet Avéro de oproep om ook in die situatie naar minimaal € 1 mln te gaan. In de eigen provinciale portefeuille heeft Avéro het minimum al eerder boven € 1 mln gebracht. Overigens hanteert de maatschappij bij nieuwe particuliere verzekeringen voor de avp-dekking als standaard een verzekerd bedrag van € 2,5 mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.