nieuws

‘Beleggen in lifecycle-fonds vaak duur’

Archief

Volgens Zwitserleven is beleggen in lifecycle-fondsen lang niet altijd gunstig voor pensioenverzekerden. “De beleggingsopbrengsten lopen per verzekeraar sterk uiteen. Reden hiervoor zijn verschillen in beleggingsbeleid en de relatief hoge kosten die sommige verzekeraars in rekening brengen.”

‘Beleggen in lifecycle-fonds vaak duur’

Zwitserleven baseert zich op onderzoek naar zeven grote aanbieders van lifecycle-fondsen door "een onafhankelijk actuarieel bureau". Bij dergelijke fondsen wordt het beleggingsbeleid defensiever naarmate de looptijd vordert. "Bij vier van de zeven aanbieders wordt het nemen van veel risico niet beloond met een grotere kans op goede uitkomsten." De uitkering kan bij de best presterende maatschappij in economische voorspoed tot 28% hoger uitvallen. Zit alles tegen, dan stelt Zwitserleven zelf de beste pensioenuitkeringen te bieden: die liggen tot 29% hoger dan bij de minst gunstige aanbieder.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.