nieuws

AIG verder als Chartis

Archief

AIG gaat de meeste van zijn verzekeringsactiviteiten, waaronder die in ons land, voortzetten onder de naam Chartis, zo heeft het Amerikaanse concern maandag bekendgemaakt. Die activiteiten waren eerder dit jaar al ondergebracht in de aparte holding AIU.

AIG verder als Chartis

De naamswijziging is onderdeel van een grootscheepse reorganisatie bij het in moeilijkheden verkerende AIG, dat vorig jaar € 80 mld verlies leed en meer dan € 100 mld steun kreeg van de Amerikaanse overheid.
Onder de naam Chartis (afgeleid van het Griekse woord voor kaart), zullen behalve AIG Europe ook de andere buitenlandse bedrijfsonderdelen en alle schadeverzekeringsactiviteiten worden ondergebracht. Daarmee wil het concern de gezonde delen isoleren van de verlieslatende. De nieuwe holding is goed voor een premieomzet van circa € 36 mld. AIG Europe boekte vorig jaar een brutopremieomzet van € 3,6 mld (+15%).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.