nieuws

Adviseur beticht AFM van stalking

Archief

Toezichthouder AFM heeft een last onder dwangsom opgelegd aan adviseur F.B. van den Broek in Oss, die  actief was met het bedrijf Intermediair Nederland Limited. Informatieverzoeken van de AFM schoten Van den Broek dermate in het verkeerde keelgat, dat hij aankondigde aangifte van ‘stalking en bedreiging’ door de AFM te doen.

Adviseur beticht AFM van stalking

De vergunning van het bemiddelingsbedrijf was op 6 januari dit jaar op verzoek van Van den Broek ingetrokken. Toen de AFM vermoedde dat hij na die datum gewoon was doorgegaan met bemiddelen en daarover opheldering wilde, ontstak Van den Broek in woede. "Ik ben door geen enkel artikel verplicht u informatie te verschaffen. Hou op met uw dreigementen, want daar word ik nog warm of koud van", schreef hij de AFM. "Verder wens ik niet meer gestoord te worden met uw onzinnige brieven. Als u daarmee doorgaat, zal ik aangifte doen van stalking en bedreiging."
Ondanks herhaalde verzoeken kon Van den Broek echter geen bewijzen leveren dat de activiteiten waren beëindigd en ook leverde hij geen bewijs van de overdracht van de portefeuille. Daarop legde de AFM de standaard dwangsom van € 4.000 per dag met een maximum van € 80.000 op.
 
Zie ook: 'Gestalkte' adviseur krijgt tweede dwangsom

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.