nieuws

‘Adviesmatch heeft langste tijd gehad’

Archief

De Adviesmatch heeft z’n langste tijd gehad. Dat stelde woensdag Robert-Jan van Loon, senior toezichthouder bij de AFM, tijdens een studiebijeenkomst van D&O in Hoevelaken. Ook hij vindt dat de Adviesmatch (verantwoording van de provisieverhouding bij het sluiten van polissen) zich niet goed verhoudt  met de inmiddels ingevoerde volledige transparantie.

‘Adviesmatch heeft langste tijd gehad’

Het onderdeel Adviesmatch van het Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (BGFO) wordt in de loop van volgend jaar geëvalueerd door het ministerie van Financiën. Intermediairorganisaties dringen er al geruime tijd op aan om die evaluatie sneller te laten plaatsvinden. Charles Wijnker, afdelingshoofd van het ministerie, verwacht evenwel niet dat vervroeging haalbaar is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.