nieuws

Premiestijging en winstdaling bij OOM

Archief

Nicheverzekeraar OOM, gespecialiseerd in buitenland-, brand- en vandalismeverzekeringen, heeft vorig jaar het premie-inkomen zien stijgen naar € 14,8 (13,9) mln. Bij een omzet van € 15,0 (14,1) mln daalde de nettowinst tot € 4,0 (4,6) mln.

Premiestijging en winstdaling bij OOM

De omzetstijging van OOM is vooral te danken aan de groei in premies uit ziektekostenverzekeringen tot € 8,6 (7,6) mln. In brand- en vandalismeverzekeringen trad een lichte daling op tot € 6,1 (6,2) mln.

Voor 2009 wordt in alle productgroepen van de buitenlandverzekeringen een verdere groei verwacht. In de markt van brandverzekeringen wordt opnieuw een lichte daling voorzien.

Bij OOM treedt per 1 juli Marga Purvis in dienst als statutair directeur als opvolgster van Fred Dekker, die met pensioen is gegaan. Aan het eind van het jaar gaat ook algemeen directeur Jelle Visser met pensioen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.