nieuws

Nederlander vorig jaar bijna € 4.900 kwijt aan verzekeringen

Archief

De Nederlander betaalde vorig jaar gemiddeld € 4.886 aan verzekeringspremies. We zijn daarmee het op een na duurst verzekerde volk ter wereld, heeft herverzekeraar Swiss Re berekend. Uit de jaarlijkse ‘Sigma-studie’ blijkt dat de Britten per hoofd van de bevolking met € 4.892 nog net iets meer kwijt zijn aan hun verzekeringen dan wij.

Nederlander vorig jaar bijna € 4.900 kwijt aan verzekeringen

Een differentiatie laat zien dat in 2008 per Nederlander € 1.687 aan levenpremies werd uitgegeven tegen € 1.564 in 2007, een toename van nominaal bijna 8%. Ook de schadepremies (inclusief zorg) namen met 10,1% tot € 3.197 (2.902) fors toe. In totaal werd er in Nederland vorig jaar een kleine € 77 mld aan premies geïncasseerd door de verzekeringsmaatschappijen. Gecorrigeerd voor koersverschillen en inflatie komt Swiss Re uit op een daling van 0,2 %.
Volgens de jaarlijkse studie naar de premie-inkomsten van verzekeraars in 88 landen, nam wereldwijd het volume van de verzekeringspremies toe tot € 3.046 (2.944) mld. Bangladesh is al jaren het land waar de inwoners het minste geld uitgeven aan verzekeringen. Vorig jaar bedroeg daar de gemiddelde premie per hoofd € 3,13 (1,84).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.