nieuws

Narim wil meer bevoegdheden expert bij schadeafhandeling

Archief

Na de zomer start de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) een proef om de efficiency rond schadeafhandeling van brandschaden tot € 100.000 te verbeteren door uitbreiding van de verantwoordelijkheden van experts. De proef volgt op een voorstel van de Narim, de Nederlandse Associatie van Risk en Insurance Managers. 

Narim wil meer bevoegdheden expert bij schadeafhandeling

Volgens de Narim duurt de periode tussen het moment van schade en de uiteindelijke afwikkeling ervan veel te lang, mede door de splitsing van verantwoordelijkheden tussen diverse schakels in het proces. "Het lijkt ons zinvol de verantwoordelijkheid van de expert uit te breiden met zaken als de verklaring van de aanwezigheid van dekking, het vaststellen van het schadebedrag en het betaalbaarstellen van dit bedrag", aldus de Narim. Ook wordt gepleit om verzekerden meer inzicht te geven in de voortgang van het proces, door ze toegang te geven tot het elektronische Assurantie Beurs Systeem, e-ABS.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.