nieuws

Mkb sluit minder schadeverzekeringen

Archief

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hebben in vergelijking met vorig jaar minder schadeverzekeringen gesloten, blijkt uit onderzoek van Intomart/GfK in opdracht van Allianz. Minder dan de helft van de pas begonnen mkb’ers heeft een schadeverzekering gesloten.

Mkb sluit minder schadeverzekeringen

Van de 300 respondenten geeft 64% aan een of meer schadeverzekeringen voor zijn bedrijf te hebben gesloten; vorig jaar had nog 74% een schadepolis. De daling is het sterkst bij de bedrijven met twee tot negen medewerkers: daar is het aandeel bedrijven met een schadeverzekering gedaald van 92% naar 73%. Bij de grotere mkb-bedrijven is de verzekeringsgraad juist toegenomen: daar is nu 88% (83%) verzekerd tegen schade.
Voor het sluiten van verzekeringen maakt nog steeds grofweg driekwart gebruik van een adviseur, waarbij het assurantiekantoor nog steeds het meest in trek is: 66% (63%) van de mkb'ers kiest voor een zelfstandig kantoor.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.