nieuws

Minder winst voor De Hoop

Archief

De Hoop, herverzekeraar van afwijkende levensverzekeringsrisico’s, heeft vorig jaar zowel de winst als de omzet zien dalen. De portefeuille is wel gegroeid: tot _ 622 (581) mln verzekerd kapitaal.

 

Het technisch resultaat is gedaald tot _ 2,5 (3,7) mln "door een minder gunstig verloop van het resultaat op sterfte." Het bedrag aan uitkeringen bij overlijden nam toe tot _ 6,4 (5,5) mln. De nettowinst is fors gedaald en uitgekomen op _ 3,3 (19,7) mln. "Het resultaat in 2007 werd beïnvloed door incidentele factoren, waarbij met name een incidentele bate als gevolg van de verkoop van aandelen ABN Amro substantieel aan de winst heeft bijgedragen."

 

  &nbspDe productie, gemeten in verzekerd kapitaal, is gedaald naar _ 96 (104) mln uit 1.247 (1.486) polissen. "Verzekeraars houden, met name door schaalvergroting, zwaardere risico’s steeds meer in eigen portefeuille." De Hoop krijgt vooral risico’s in verband met diabetes (25%), hart- en vaatziekten (20%), kanker (15%) en overgewicht (10%) aangeboden. Daarvan wordt 65% geaccepteerd. De totale brutopremieomzet van De Hoop, eigendom van Aegon, NN en Onderlinge ‘s-Gravenhage, is licht gedaald tot _ 7,3 (7,1) mln.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.