nieuws

Last onder dwangsom voor Overzier

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Overzier Vastgoed in Zwijndrecht een last onder dwangsom opgelegd. Volgens de toezichthouder heeft Overzier onvoldoende gereageerd op informatieverzoeken over de bedrijfsvoering.

Last onder dwangsom voor Overzier

Volgens de bedrijfsomschrijving in het handelsregister houdt Overzier zich bezig met "aankoopbegeleiding voor onroerend goed". Tot 10 maart 2009 was  de handelsnaam van de onderneming echter Overzier Assurantiën en stond als bedrijfsomschrijving "assurantietussenpersoon" vermeld. Dit laat zich moeilijk rijmen met het feit dat Overzier de AFM in augustus 2007 meldde dat de assurantieportefeuille was overgedragen aan de Uveco Groep en dat de vergunningaanvraag voor financiële dienstverlening kon vervallen. Omdat de AFM het vermoeden heeft dat Overzier nog steeds bemiddelt in financiële producten en het bedrijf dit niet kon weerleggen, kreeg Overzier een last onder dwangsom van € 4.000 per dag met een maximum van € 80.000 opgelegd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.