nieuws

Last onder dwangsom na jaar ‘correspondentie’

Archief

Toezichthouder AFM heeft Limburger F.H.M. Rademakers een last onder dwangsom opgelegd (€ 4.000 per dag, met een maximum van € 80.000), wegens het zonder vergunning actief zijn in financiële diensten. De AFM is gedurende een jaar schriftelijk met Rademakers in de weer geweest.

Last onder dwangsom na jaar ‘correspondentie’

Rademakers is officieel gevestigd aan de Nieuwstraat in Hoensbroek en handelt onder eigen naam. De AFM had op 7 december 2007 zijn vergunningaanvraag afgewezen. Op 29 februari 2008 kreeg de AFM van een consument de vraag naar een eventuele inschrijving van Rademakers. Vervolgens heeft de AFM een aantal keren zijn websites bekeken. Op 2 juni 2008 stuurde de AFM naar twee adressen brieven. Op 2 juli werd een aangetekend rappel verstuurd, gevolgd door een e-mailbericht op 3 juli. Dezelfde dag kwam er een reactie: "Niets ontvangen, geveld door ziekte". Op 15 september werd een last onder dwangsom verstuurd. Dat leidde tot een reactie, waarin om clementie en geduld werd gevraagd. Maar er veranderde niets.
Op 6 maart jl. stuurde de AFM een brief aan Rademakers over het voornemen tot het geven van een aanwijzing. Geen reactie. De aangekondigd aanwijzing volgde op 30 maart. Hij moest nu toch echt binnen vijf dagen stoppen en de websites aanpassen. Ook nu geen reactie. Daarna werd op 3 juni jl. de last onder dwangsom opgelegd, die dinsdag is gepubliceerd.
        

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.