nieuws

Ingreep aanvullende polissen lonend voor verzekeraar ONVZ

Archief

Zorgverzekeraar ONVZ heeft het jaar 2008 afgesloten met een winst van _ 28,7 mln. Een jaar eerder werd nog een verlies van _ -4,7 mln geleden.

 

Op de basisverzekering moest ONVZ nog wel een negatief resultaat voor lief nemen van _ -2,8 (+16,5) mln. Maar de ingrepen in de aanvullende ziektekostenverzekeringen sorteerden veel effect.

 

  &nbsp"Het verlies op de basisverzekering is voor een groot deel te verklaren, doordat wij daar een beleggingsverlies van ongeveer _ 12 mln hebben afgeboekt. Daarnaast hebben wij op de basisverzekering inderdaad wat minder gepresteerd afgelopen jaar", aldus een woordvoerder.

 

  &nbspHet resultaat op de aanvullende polissen is aanzienlijk verbeterd en uitgekomen op _ 31,8 (-20,5) mln. "Tot eind 2007 hadden wij geen beschreven polisvoorwaarden, waardoor iedereen alles kon claimen. Nu hebben we wel de polisvoorwaarden beschreven, waardoor het resultaat op de aanvullende polissen is verbeterd."

 

  &nbspDe verzekeraar boekte een omzet van bijna _ 804 (810) mln. ONVZ heeft 375.000 verzekerden in de boeken. De solvabiliteit van de Houtense verzekeringsmaatschappij (zowel basis als aanvullend) bedraagt bijna 170% (121%).

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.